Projekt365/Dagens 2017

Bild 233: Måndag 21 Augusti Kl 12:16

På promenad och tänkte fota småkryp med macroobjektivet men istället blir det flygplan då det kommer två likadana på låg höjd så jag får ett par skapliga bilder utan tele.


 

Bild 232: Söndag 20 Augusti Kl 01:26

Det har sina fördelar att jobba sena kvällar... när jag kommer hem är det en fantastisk stjärnhimmel och jag lyckas fånga vintergatan på bild hemma på gården!


 

Bild 231: Lördag 19 Augusti Kl 13:44

Har varit lite småkryp i år men nu när det börjat komma en del regn är dom på gång... en spindel vid dammen med liten äggsäck så tillökning väntas.


 

Bild 230: Fredag 18 Augusti Kl 13:27

Har inte sett nåt liv i insektshotellet som jag köpte i April men när jag tittar närmare har nog ändå någon "flyttat in" då några av hålen näst längst upp är igentäppta.


 

Bild 229: Torsdag 17 Augusti Kl 11:50

Jag har nog inte sett en enda kantarell i år men i ett träd hemma på gården frodas svampen... förvisso gul men knappast kantarell.


 

Bild 228: Onsdag 16 Augusti Kl 13:49

Regn på förmiddagen men uppehåll efter lunch då vi träffar ett par ett par hundkompisar för promenad i Kronskogen, mina små och Lykke med matte.

Lykke är svår att få bra bild på med sin svarta mask men hör fick jag fram ögonen.


 

Bild 227: Tisdag 15 Augusti Kl 19:04

Fint kvällsljus i skogen så det blir en liten fotosession med hundarna, husses keps fick vara rekvisita och korv som muta till modellerna.

Hade två kepsar till hands men lyckades inte få båda hundarna på samma bild då det var svårt att få den alldeles för stora kepsen att sitta kvar...


 

Bild 226: Måndag 14 Augusti Kl 18:57

Ledig dag med strålande väder så efter dagens trädgårdsarbete åker jag på utflykt med hundarna till Herrfallets naturreservat och går en runda, vy mot Hjälmaren.


 

Bild 225: Söndag 13 Augusti Kl 13:46

En del regnskurar under dagens promenad och strax innan vi är hemma kommer en riktigt rejäl skur så vi blir dyngsura... hade inget paraply med.


 

Bild 224: Lördag 12 Augusti Kl 12:34

Näshultadagen så jag tar en promenad till byn med hundarna, räddningstjänsten är på plats som vanligt och barnen fick prova brandsprutan och försöka träffa flaskorna.


 

Bild 223: Fredag 11 Augusti Kl 15:00

Lite stressig förmiddag hemma men här är jag på väg till jobbet, +26 grader varmt och inte en moln på himlen så lång ögat når!


 

Bild 222: Torsdag 10 Augusti Kl 12:19

Idag får vi sällskap på promenaden av labradoodletjejerna Loka och Lykke som bor i grannskapet, vi går promenadstigen till campingen där det finns hundbad.

Lykke var den enda som ville bada ordentligt, dom andra nöjde sig med att doppa tassarna....


 

Bild 221: Onsdag 9 Augusti Kl 12:37

Så här ser årets blåbär ut, torra och små som pepparkorn... fortfarande sommarvärme men ändå lite höstkänsla då det är dags för första arbetsdagen efter semestern.


 

Bild 220: Tisdag 8 Augusti Kl 17:58

Min fotoidé med heliumballonger som jag klurat på ett tag och idag var det tillräckligt vindstilla för att testa... hundarna ställer som vanligt upp på alla tokerier ;-)

Sen var det tänkt att få till det i photoshop men men.... svårare än jag trodde och har inte riktigt tålamod att lägga ner för mycket tid....


 

Bild 219: Måndag 7 Augusti Kl 23:00

Fullmåne och det ska vara partiell månförmörkelse nere i högra delen... när den väl kommer över trädtopparna här är det nog för sent då jag inte kan se nåt.


 

Bild 218: Söndag 6 Augusti Kl 17:42

Vi har fått minst regn i hela landet och det har varit mestadels sol och +20 grader, men sen i fredags har vi fått rejäla skurar varje dag så växter och kryp börjar vakna till liv.


 

Bild 217: Lördag 5 Augusti Kl 19:09

En fotoidé som jag "snott" på nätet med ett streck för varje dag i ägget, men inte helt lätt att få till det med en dygnsgammal kyckling.... en av fyra i kull nr nio.


 

Bild 216: Fredag 4 Augusti Kl 22:31

Eskilstunas parkfestival i dagarna tre med olika band som spelar på Strömsholmen, lite publik när dom första banden spelar men när Hoffmaestro drar igång blir det fullt ös!


 

Bild 215: Torsdag 3 Augusti Kl 18:31

Ägnar dagen åt städning hos hönsen och när det blivit svalare blir det en långpromenad med hundarna, det har mulnat på och äntligen lite regn också!


 

Bild 214: Onsdag 2 Augusti Kl 14:31

I sällskap med hundar och mor blir det en tur med museispårvägen efter att jag varit hos tandläkaren i Malmköping, sen promenerar vi tillbaka till köpingen från ändhållplatsen.


 

Bild 213: Tisdag 1 Augusti Kl 18:26

Närmare 25 grader idag så det blev kvällspromenad med dopp i Hjälmaren, där det för ovanlighetens skull är fritt från alger så här års. Lite fågelfoto blev det också, svan och...

...en havsörn som flög förbi, långt avstånd så blev ingen vidare bra bild men ändå en havsörn!


 

 


 

Lämna gärna en kommentar i Gästboken.
För att se mina tidigare "Dagens bilder", fototeman mm följ länkarna under respektive år i menyn till vänster.

 

www.susajt.se