Ett Foto I Timmen 26 Augusti -07:

Kl: 07:56
Tranorna nedanför på fältet har hållt mig vaken en stund med sitt tutande genom det öppna sovrumsfönstret, men när jag går upp finns dom inte kvar.


Kl: 08:50
Kokar mannagrynsgröt till frukost.


Kl: 09:55
Klappar Timmy och krafsar runt i pälsen och hittar två äckliga fästingar.


Kl: 10:54
Vi har tagit ut våra gamla engelska hojar för att åka till Ekeby veterandag, en fördel med att komma med veteranfordon är att man slipper inträde. Min BSA-69 närmast kameran och sambons ombyggda Norton-72 i bakgrunden.


Kl: 11:50
Vi parkerar i raden med alla veteranmotorcyklar och jag blir genast "uppraggad" av en tidningsreporter från Eskilstuna Kuriren (www.ekuriren.se) som vill ta kort och ha med mig i tidningen... Jag som avskyr att vara med på bild/i tidning har "lyckats" med det två helger i rad nu (se augustibilder).


Kl: 12:53
Det var inte bara tillbehör till veteranfordon som såldes på marknaden utan allt gammalt som folk hade plockat fram ur sina gömmor. Nog minns man väl dom här dockorna... exakt som den rödhåriga till vänster hade vi i bokhyllan när jag var liten.


Kl: 13:55
Ett gäng mopedister åker hemåt och vi följer strax samma spår.


Kl: 15:08
Sista biten hem hamnade vi i ett störtregn, jag hade min gamla öppna hjälm och hade nästan glömt hur ont det gör när regnet piskar i ansiktet. Hojarna ställs in i lillstugan som är vårt mc-garage.


Kl: 16:13
Snart skiner solen igen och vi sitter ute och dricker kaffe på maten.


Kl: 17:09
Går ner till hönsen för att samla ihop dagens ägg och kycklingmamman (det är hönan som tidigare har visat symtom på hönsförlamning som jag var orolig för, men som till synes mår riktigt bra nu, se juli-bilder) har redan satt sig på pinnen och några av kycklingarna har följt efter. Det brukar ta en bra stund innan alla har hittat sin plats på pinnen och det blir ro inför natten.


Kl: 18:00
Är ute på promenad med hundarna och har varit vid den gamla kvarn där jag fotar månadsbilden och går vidare utmed Hjälmaren där jag passerar det här fina huset.


Kl: 19:05
Äntligen har jag tid att sätta mig vid datorn och börjar gå igenom dagens alla bilder. Passande reg nummer på den här gamla Jaguaren denna EFIT-dag;-).


Kl: 20:06
Har gjort ett kort avbrott och tittat på nyheter och så sitter jag vid datorn och dagens bilder igen.
Tidningen NORTONisten fick sambon på marknaden då Norton klubben tog kontakt och ville göra reportage om honom och hans gamla Norton. Där fick han som "klagade" över att det var fler som tog kort på min mc och att tidningen uppmärksammade min hoj före hans ;-).


Kl: 21:00
Det börjar bli mörkt och hundarna börjar skälla på alla nattliga ljud såsom ugglor och rävar och Lovisa sitter som vanligt på sin jättestora sten där hon har bra utsikt över samma fält som jag tog kort på i morse. Dags att ta in jyckarna med andra ord.


Kl: 22:07
Nu är det alldeles mörkt, två dagar kvar till fullmåne... men vad har hänt med månen?
Det är nog bara en björk som spökar i förgrunden;-) Godnatt!