Ett Foto I Timmen Lördag 1 Augusti -09

Kl:09:05
En ny kull med kycklingar kläcktes i förrgår och idag flyttar jag dom från redet till en liten inhängnad på golvet istället. Jag brukar mest få svarta och grå men den här har en lite annorlunda rödbrun fin färg, ska bli spännande och se hur den blir som vuxen...


Kl:10:10
Vattnar lite på blomorna i köksfönstret.


Kl:11:10
Förra efit-dagen skrev jag ju att Alfons var nykastrerad...nu höglöper Lovisa och har aldrig förut visat intresse av hanhundar men nu bjuder hon minsann ut sig, men hur var det man gjorde nu igen???


Kl:12:06
Ute på promenad, stoppar i mig några hallon utefter skogsvägen.


Kl:13:00
Hundarna har badat och vi fortsätter promenaden längs en skogsväg som går utmed sjön och spanar på rovfåglarna jag sett där under några veckors tid. Hade med en bild förut bland mina dagens och trodde det var kärrhök, men nu tror jag mer på fiskgjuse men lyckas inte med några bra bilder idag då dom cirklar högt uppe i skyn ovanför boet i talltoppen.


Kl:14:16
Förbereder maten, skär upp grönsaker.


Kl:15:23
Börjar bli dags att lägga maten på grillen.


Kl:16:07
Sitter ute och äter.


Kl:17:17
Strosar neråt vägen med hundarna, ett flygplan flyger över oss.


Kl:18:17
Tittar till kycklingarna, en är liten och klen och inte alls pigg. Den fick jag hjälpa ut ur ägget ett dygn senare än dom andra och av erfarenhet vet jag att dom sällan klarar sig så jag bestämmer att sambon får förkorta lidandet för den här kraken.


Kl:19:12
Rensar gräs utmed staketet, det har aldrig vuxit så mycket som den här sommaren!


Kl:20:10
Tittat på TV inspelning från Eskilstunas 350-års firande där bl.a Arméns musikkår och Lilli & Sussi uppträdde.


Kl:21:25
Går ut och kvällsfotar vid dammen där mini-snäckorna har akrobatiska övningar på grässtråna, får massor med myggbett på köpet... Sen sitter jag mest vid datorn så det här får bli dagens sista bild för den här gången.