Ett Foto I Timmen Söndag 6 Juni -10

Kl:07:46
Blev väckt av telefon redan kvart över sex och har småslumrat sen dess utan att riktigt kunna somna om... dags att gå upp och släppa ut morgontrötta hundar.


Kl:08:47
Frukosten avklarad och tandborstning återstår.


Kl:09:44
Är på jakt efter en ny tupp och har precis pratat med Pia som också har genbanksbesättning och kan tänka sig att avyttra en fin tupp, hönorna ruvar men äggen är dåligt befruktade så det är lite bråttom...


Kl:10:44
Vi håller på med renovering... jag fixar lite med fönstren.


Kl:11:47
Nu är vi på väg mot Närke för tuppköp, här passerar vi Läppe och Lovisa vill sticka ut huvet genom sidorutan när vi kör lite saktare...


Kl:12:30
Vi börjar med en liten fikautflykt till Kvarntorp utanför Kumla, en jättelik gammal slagghög med konst på hög nivå, eller? Läs mer om det här.


Kl:13:41
Färden fortsätter, här passerar vi Odensbacken, snart framme i Stora Mellösa.


Kl:14:29
Det blev inte bara en tupp utan två tuppkycklingar också... dom får åka i lådor bak i bilen hos Alfons.


Kl:15:34
Nu har dom fått komma ut ur sina lådor och bekanta sig med sin nya miljö i en egen stor box till att börja med, dom hittar upp på pinnen nästan på en gång. Så vackra allihopa!


Kl:16:48
Ätit, fikat, sitter ute en stund men nu är det dags att gå in och ta hand om disken och sen ge hundarna mat.


Kl:17:47
Slappar en liten stund till i trägår´n.... soligt och varmt!


Kl:18:30
Går en promenad, en trollslända som kraschlandat på vägen...


Kl:19:45
Under tiden har sambon nackat dom gamla tupparna.... jag lyser ruväggen en andra gång och konstaterar igen att det knappt är några befruktade. Så här ska det se ut, blodådror och luftblåsa då är det kyckling på gång (det svarta strecket är bara en tuschmarkering).


Kl:20:16
Öppnar in till hönsens box när alla satt sig på pinnen så nykomlingarna kan gå in och bekanta sig... Stora tuppen hittar snart nog upp på högsta pinnen och kråmar sig för hönsen, ser lovande ut ;-)


Kl:20:43
Har rensat bort alla obefruktade ägg och försökt fördela det lilla som ev kan bli nåt mellan dom höns som redan ruvar i väntan på att den nya tuppen ska hinna befrukta dom.... allt måste antecknas noggrant för att sen skriva årsrapport med årets kläckningsresultat etc.


Kl:21:48
Sitter vid datorn och redigerar bilder. Småtupparna blev så fina på bild så det får bli mitt nya skrivbordsunderlägg idag!


Kl:22:40
Spanar ut genom fönstret för när vi kom hem idag på eftermidda'n stod en älg mitt i dammen vi har på baksidan... självklart hann jag inte med att få nån bild då, men får hålla utkik ifall den kommer tillbaka och badar ;-)...