Lejon, första gänget

Den första flocken lejon vi såg på nära håll var en kväll precis när solen försvunnit bakom trädtopparna (lite dåligt ljus då så det blev ganska brusiga bilder) i Samburu och vi var på väg hem till lodgen. Dagen innan hade vi skymtat dom vilande bland buskarna på andra sidan den uttorkade flodbädden, nu låg ungarna mitt i fåran.

Dom brydde sig inte nämnvärt om oss men rätt som det var fångade något annat deras intresse…

Dom började röra sig mot oss men tittade förbi oss på nånting längre bort…

Det var mamma som kom och hon hade något med sig till ungarna.

Vänta jag vill ha!

Får jag smaka!

Exakt samma stil 😉

Det var inget att äta på utan var nog mer tänkt som leksak, ta den om du kan! Hann inte med att få skärpa och dessutom kom dom alldeles för nära för mitt tele och stannade till precis vid jeepen nedanför det nedvevade fönstret där jag satt och hängde ut… kom på att jag kanske skulle veva upp lite, det är ju trots allt vilda lejon!

Dom tappade snabbt intresset för det torra benet och fortsatte tillbaka över flodbädden.