Bild 092: Måndag 2 April Kl 19:22

En solig och ledig annandag påsk med besök hos mamma med hundpromenad som jag trodde skulle bli dagens bild men så dyker hjortarna upp på ”vårat” fält i kvällningen så jag smyger ut med kameran…

Trots att jag försöker smyga får dom förstås syn på mig men jag står alldeles stilla en stund så då bryr dom sig inte och betar vidare…

Länge sen jag såg dom här senast och då har dom varit en flock på nio stycken men nu var dom ”bara” fyra killar, två vuxna bockar med lite större horn.

Två yngre bockar med bara små pinnar till horn, den ljusa prickiga ser större ut och blir nog än riktig snygging när han får växa till sig och får en krona att stoltsera med!

Nä, nu får du inte fota mer tyckte dom och drog sig bort över fältet och in i skogen på andra sidan.

Dom unga killarna följde efter lugnt och stilla. Men dom kommer nog åter, kanske börjar det komma upp några färska strån snart…

2 svar på ”Bild 092: Måndag 2 April Kl 19:22”

  1. Jag höll nästan andan när jag tittade på dina fina foton. Känner närheten till djuren så starkt genom din kamera. Varför är flocken decimerad? Har de andra dukat under i vinter? Det har varit en tuff vinter för djuren med så mycket snö.

    • Har inte tänkt tanken att dom skulle ha dukat under…. här har vi inte haft så jättemycket snö som i andra delar av landet, skulle tro att dom finns kvar därute nånstans och kanske visar sig nån annan dag 😉

Kommentarer är stängda.