Bild 210: Söndag 29 Juli Kl 14:03

Idag samlar jag ihop nästa 40 kg äppelkart som ramlat ner och åker till Magdakullan som gärna tar emot som extrafoder till rödkullorna då betet är väldigt knapert i år… dom samlas förväntansfulla!

Snålvattnet rinner nästan men dom får vänta till det är dags med utfodringen… många hade kommit med sina bidrag idag så det räcker till alla!

Besviket lommar dom iväg och knaprar på det som finns i hagen, förhoppningsvis börjar det växa lite nu då det även kommit några åskskurar här men bara 4,8 mm så vi håller tummarna för mer!

2 svar på ”Bild 210: Söndag 29 Juli Kl 14:03”

  1. Blir så glad över omtanken, jag tycker faktiskt att något gott följer med allt elände i sommar med bränder, värmerekord och torka, folk visar att de bryr sig. Man går ihop, man hjälps åt, man tänker på andra. Talesättet ”Inget ont som inte har något gott med sig ” stämmer faktiskt. Vi har just inte mycket till äpplen i byn, jo en granne, nämnde det för honom idag, att han får en fin skörd, dom skulle göra äppelmust. Helt okej! Utnyttjar man råvaran själv så är det ju bra, men alla fallfrukt som blir…

    • Ja, blev också glad när jag läste att de även tar emot omogen fallfrukt så slipper jag bara kasta bort, det blir ju massor!

Kommentarer är stängda.