Elefanter

I Samburu såg vi mängder med elefanter… och det blev mängder med bilder på dom så kommer nog fler framöver.

Frågade man guiderna hur mycket elefanter som fanns där fick man svaret ”to much” men sen 20-talet har antalet minskat från ett par miljoner till 45 000-70 000 i Afrika.

Intressant att studera deras teknik att riva av gräs med snabeln och stoppa in i munnen. Den afrikanska elefanten har som två ”fingrar” i slutet av snabeln men den asiatiska har bara en.

Visst ser den ut att njuta!

En vuxen elefant äter 130-180 kg mat om dagen!

En nyfödd elefantunge har inte mycket styrka i snabeln och det tar flera månader innan den har full kontroll över den. Några grässtrån blev det i alla fall 😉

Men övning ger färdighet 😉

Nog med elefanter för den här gången.

Söta rumpor.

2 tankar på “Elefanter”

Kommentarer är stängda.