Mera lejon

Vi såg mycket lejon och kunde följa olika flockar och till skillnad mot förra blogginlägget där solen hunnit gå ner fick vi en kväll med magisk ljus på lejonen. Här var det en flock med två vuxna hanar, troligen bröder.

Honan håller ungarna gömda tills dom är ca 8 veckor, då introduceras dom för den övriga flocken. Hon diar dom tills dom är 6 månader så dom här ungarna är nånstans däremellan 4-5 månader kanske… Honorna i flocken kan även dia varandras ungar.

Imponerande gap! Lejon är det största rovdjuret i Afrika (bara tigern är större bland kattdjuren).

Majestätisk man som är fullt utvecklad vid 4 års ålder på hanarna. En vuxen hane väger ca 200 kg men i fångenskap kan dom väga uppemot 350 kg.

Mamma lejon tycker det är dags att börja röra på sig. Kanske dags för kvällens jakt vilket är honornas jobb.

Ungarna gör sig ingen brådska…

Men en efter en kommer dom upp på bena och följer efter. Ungarna har så söta prickiga ben 😉

Hm, där står en sån där konstig jeep som jag måste gå förbi…

Mamma väntar in sina små, dom börjar vara med vid jakten redan från 3 månaders ålder men först vid 2 års ålder kan dom jaga självständigt.

Jaja, vi kommer!

Hanarna jagar / deltar inte så ofta i jakten men följer ändå med flocken.

Vad glor ni på??

Det är faktiskt mitt revir! Storleken på reviret kan variera mellan 20 och 400 km².

Där försvinner den sista lejonungen och mot skogen dit vi inte kunde följa efter.

2 tankar på “Mera lejon”

Kommentarer är stängda.