Bild 218: Måndag 6 Augusti Kl 13:16

Idag har jag kört andra omgången med äpplen till dom hungriga rödkullorna (se inlägg 29/7) och passar samtidigt på att gå en promenad till den närliggande Prästsjön med hundarna. Vanligtvis går leden utanför hagen men nu har hagen utökats så man måste passera genom en liten bit men korna är en bra bit bort så det är inget problem… men dom sätter fart så fort dom får syn på mig!

Problemet är när jag ska gå tillbaka och hela gänget står precis där jag ska gå. Jag är inte rädd för egen del men nötboskap har den lilla egenheten att omringa rovdjur och trampa ihjäl dom och den instinkten är extra väl bevarad hos dom gamla lantraserna som dom här. Bara en eltråd skiljer oss åt vid den vita stolpen i förgrunden och jag ska till den lilla bron man ser bakom korna så är jag ute ur hagen, men att passera genom här med hundarna är inte att tänka på!

Efter att funderat en stund går jag en omväg för att komma runt hagen, det innebar trasslande i midjehögt snår med brännässlor och givetvis hade jag kortbyxor… Här får korna syn på mig igen då jag kommit ut på fältet på andra sidan och hela gänget kommer.

Bara en tunn eltråd i knähöjd och här blev jag lite nervös då en bra bit hade ramlat ner så jag trodde jag skulle få springa tillbaka till gården med hela gänget efter mig! Men dom hade stor respekt för tråden, någon vågade sträcka halsen över men sen var det tack och lov stopp, trots att även gräset är grönare på andra sidan…

4 svar på ”Bild 218: Måndag 6 Augusti Kl 13:16”

  1. Ojoj, kossor är inte att leka med, iaf inte när dom går i skock! Jag stod en gång med Blinka framme vid ett stängsel o lät henne nosa, o plötsligt var det en kossa som gick rakt igenom stängslet och de andra kom förstås efter. I sista stund hann vi undan…efter det har jag stor respekt för dom goa kossorna. Hade däremot ingen aning om att de hade ett beteende i sig för att skydda sig mot rovdjur! Häftigt! Men fina foton fick du !

    • Ja som sagt, har man hund med ska man absolut ha respekt för kossor, speciellt om de dessutom har kalvar.

  2. Låter märkligt. Aldrig varit med om det och då har jag gått bland kor i hagen och gjort rent i deras lada. Men ingen har gjort mig illa, bara varit nyfikna. 🙂

Kommentarer är stängda.