Det går vilt till…

Det händer mycket i naturen nu och det gäller att ha kameran redo hela tiden så det blir en del bilder som inte ryms under ”dagens bild” så jag har samlat några bilder från dom senaste dagarna till ett eget blogginlägg.

I lördags hälsade jag på igen vid rävlyan och fick några till bilder på ungarna medans myggen höll på att äta upp mig! (Samma dag fick jag några bilder på årets första huggorm som då fick bli dagens bild).

Sitter och tittar uppepå ”taket” till lyan som är i ett stenröse med flera utgångar.

Mycket grenar och ris runtomkring så inte helt enkelt att fotografera…

Lite misstänksamma mot stenen som jag gömde mig bakom och höll sig lite på avstånd, en glömde bort sig och passerade precis på andra sidan stenen så jag knappt vågade andas och än mindre röra på mig så nån bild blev det inte.

Söndag kväll och på väg hem i bilen fick jag syn på en älg mumsande i grönskan, hade bara 200 mm tele på kameran men stannade ändå för att ta en bild.

Måndagens bild blev dom här älgarna som jag fotat från tomten ner mot fältet, här är några fler bilder som utlovat.

Älgkon kommer lite närmare och ställer upp sig och jag kryper ihop bakom staketet på tomten…

Men hon anar nog att det är nåt…

Direkt efter älgbilderna går jag upp på vinden för att kolla efter fladdermössen som jag nästan trodde hade försvunnit då jag inte såg dom en enda gång förra året men till min glädje är dom där nu!

Dags att packa ihop för kvällen och dags för fladdermössen att ge sig ut på nattens jakt.

2 svar på ”Det går vilt till…”

  1. Huva så fula dom är fladdermössen, fascinerande dock, jag har läst en bok om dem, men oavsett tycker jag de är läskiga, speciellt när de kommer flygande i skymningen och det säger swisch om öronen! Bodde ett gäng uppe på Älgsjökullen…
    Helt magnifika bilder, som vanligt, jättetufft att se de superfina rävungarna o sen behöva tänka att de är rovdjur som äter upp våra kycklingar…

    • Själv tycker jag dom långörade fladdermössen som finns här är riktigt söta! Hittade en annan sort som råkade komma in för några år sen och den var däremot riktigt ful…

Kommentarer är stängda.