Kosta safaripark – del 2

Tillbaka i eftermiddagsljuset och återigen var vi dom enda besökarna i parken och inget problem att hitta visenterna som låg och vilade i kvällssolen.

Visent kallas även europeisk bison, något mindre än den amerikanska.

Dom vilda visenterna blev utrotade på 20-talet så alla som lever nu är avkommor till dom som då fanns i djurparkerna och har åter planterats ut i naturen.

Då fanns totalt 54 kvar i djurparkerna varav 12 är dom som fört sina gener vidare. Här i parken fanns 5 vad vi kunde se.

Nog om visenterna här kommer lite smågrisar också.

Jo, det fanns mycket vildsvin i parken!

Kanske inte så kul med stora bestånd som det är numera i skogarna överallt men tyckte nog ändå den var ganska söt och ser snäll ut.

Det kom fler och fler…

Dubbeltryne?

Ännu fler…

Söta smånassar 😉

Stor nasse!

Grismöte.

Och ännu en… 😉

Sugga med smått.

Matdags.

Vänta på mig mamma!

Fler som har bråttom till maten.

Namnam.

En ovanligt färgad kulting som stack ut från mängden.

Kliar skönt, lugnt och fridfullt där alla samsades… eller kanske inte hela tiden, fortsättning följer då det hettar till lite!

4 svar på ”Kosta safaripark – del 2”

  1. Fina foton.
    Bor i egen ”safaripark” då vildsvinen kryllar omkring mig. T.o.m. krockat med flera hundra kilo tung galt. Han dog och bilen likaså. Tacksam att själv ha livet i behåll. Gillar icke alla dessa grisar som gör våra färdvägar livsfarliga.
    Visenterna är underbara urtidsdjur.

    • Jag säger detsamma, har kört på vildsvin 3 ggr då jag kör mycket kvällstid och man ser att det är uppbökat överallt i skogarna men inte lätt att komma åt att fota dom i det vilda.

  2. Nästan alla djur är ju söta, framför allt som bebisar, vildsvinsnassarna är ursöta. Men, de förorsakar mycket olyckor i trafiken och elände i trädgårdar. Visenterna är ståtliga djur, hoppas de går en ljus framtid till mötes. Och urfina foton som vanligt..

Kommentarer är stängda.